Με τις συντάξεις να πληρώνονται αυτές τις μέρες, έξω από τις τράπεζες σχηματίστηκαν ξανά οι καθιερωμένες ουρές. 

Όλα έγιναν σε τράπεζα στον Πειραιά, όπου πριν από τις 08:00 βρέθηκε η κάμερα του ΣΚΑΙ. Στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά, μαζεύτηκαν έξω από το υποκατάστημα για να πληρωθούν ή να πληρώσουν λογαριασμούς

Μπορεί οι συγκεντρωμένοι να φορούσαν μάσκες και γάντια, στην ουρά, στέκονταν όμως ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας που ορίζουν οι οδηγίες κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, συνωστισμένοι και κάποιοι, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ, ήθελαν ακόμη και να μπουν δυο δυο στο κουβούκλιο για την είσοδο στην τράπεζα!

Πέρασαν 20 λεπτά με αυτή την εικόνα και ενώ οι υπάλληλοι της τράπεζας προσπαθούσαν να πείσουν τους ηλικιωμένους να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας, έως ότου να εμφανιστεί ομάδα ΔΙΑΣ για να κάνει συστάσεις τους παρόντες, ενώ έγινε και έλεγχος στα δικαιολογητικά που έπρεπε να είχαν μαζί τους στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

 

Στην τράπεζα λειτουργούν δυο ταμεία, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού..

Ομάδες ΔΙΑΣ σπεύδουν στις τράπεζες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

Ανέλαβε δράση η ΕΛΑΣ για τις ουρές στις τράπεζες. Οι ουρές, κυρίως ηλικιωμένων, που σχηματίστηκαν στις τράπεζες από το πρωί της Τρίτης, προβλημάτισε έντονα τη ΓΑΔΑ, καθώς τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία ήταν ανύπαρκτα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ, με μεγάλες ουρές χωρίς αποστάσεις ασφαλείας που καταγράφηκαν νωρίτερα έξω από το κατάστημα τράπεζας επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στον Πειραιά. Μάλιστα, δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων, ενώ κάποιοι έμπαιναν δύο – δύο στον προθάλαμο της εισόδου!

Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ομάδες ΔΙΑΣ μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις. Ήδη η κατάσταση σε ορισμένα υποκαταστήματα, όπως αυτό στον Πειραιά, είναι καλύτερη, με τους αστυνομικούς να βάζουν σε τάξη τον κόσμο. 

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως και αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος που λόγω του κορωνοϊού είναι ανύπαρκτο επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Facebook Comments