Η πόλη Σεντζέν -η πρώτη πόλη στην Κίνα- που απαγόρευσε την κατανάλωση σκυλιών και γατιών

MarketNews

Η πόλη Σεντζέν -η πρώτη πόλη στην Κίνα- που απαγόρευσε την κατανάλωση σκυλιών και γατιών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η πόλη Σεντζέν είναι η πρώτη στην Κίνα που απαγορεύει την πώληση και την κατανάλωση κρέατος από σκυλιά και γάτες.

Η νέα αυτή απαγόρευση, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου, έρχεται καθώς το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού συνδέθηκε με τις αγορές άγριων ζώων στην Κίνα.

Έτσι λοιπόν, κι ενώ οι κινεζικές αρχές έχουν απαγορεύσει το εμπόριο και την κατανάλωση κρέατος από άγρια ζώα εδώ και καιρό, οι αρχές της Σεντζέν το πήγαν ένα βήμα παραπέρα.

Σημειώνεται ότι περίπου 30 εκατομμύρια σκυλιά θανατώνονται κάθε χρόνο στην Ασία για κρέας, σύμφωνα με την οργάνωση Humane Society International (οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ που έχει στόχο την καταπολέμηση απάνθρωπων πρακτικών κατά ζώων συντροφιάς και κτηνοτροφίας, το παράνομο εμπόριο ζώων κλπ).

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η πρακτική κατανάλωση κρέατος από σκυλιά στην Κίνα δεν είναι τόσο κοινή – η πλειοψηφία δηλώνει πως δεν το έχει κάνει  και ότι δεν θέλει να δοκιμάσει.

Οι αρχές της Σεντζέν, σύμφωνα με το Reuters, ανακοίνωσαν ότι «Τα σκυλιά και οι γάτες ως κατοικίδια έχουν καθιερώσει μια πολύ στενότερη σχέση με τους ανθρώπους από άλλα ζώα και η απαγόρευση της κατανάλωσης τους καθώς και άλλων κατοικιδίων είναι μια κοινή πρακτική στις αναπτυγμένες χώρες και στο Χονγκ Κονγκ και στην Ταϊβάν».

Και προσθέτουν «Αυτή η απαγόρευση απαντά επίσης στις απαιτήσεις και στο πνεύμα του ανθρώπινου πολιτισμού».

Την κίνηση αυτή χαιρέτησε η οργάνωση Humane Society International, ο επικεφαλής της οποίας επισήμανε πως «αυτό θα μπορούσε πραγματικά να αποτελέσει κρίσιμη στιγμή στις προσπάθειες να τερματιστεί αυτό το βάρβαρο εμπόριο που σκοτώνει περίπου 10 εκατομμύρια σκύλους και 4 εκατομμύρια γάτες στην Κίνα κάθε χρόνο».

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η Κίνα ενέκρινε τη χρήση χολής αρκούδας για την θεραπεία ασθενών με Cocid-19.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν το εμπόριο και την κατανάλωση κρέατος από άγρια ζώα καθώς μια αγορά άγριων ζώων στην Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας στην Κίνα, θεωρείται πως είναι το σημείο όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός.

Μέχρι στιγμής στην Κίνα, όπου οι ρυθμοί στις περισσότερες περιοχές έχουν αρχίσει να επανέρχονται έπειτα από δύο και πλέον μήνες καραντίνας, έχουν καταγραφεί συνολικά 3.318 θάνατοι και 81.589 επιβεβαιωμένα κρούσματα.