Οι νεκροί πλέον, όπως ανακοινώθηκε είναι 68, ενώ τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 60, με το 55% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.

Ακόμη τόνισε πως καταγράφηκαν ακόμη 9 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα μας σε 68. 19 ήταν γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, με μέση ηλικία τα 74 έτη.

Συνολικά 1.673 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα:

Από τα σημερινά στοιχεία, που γνωστοποίησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα διαμορφώνεται ως εξής:

* 60 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό (69 χθες). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.673 (1.613 χθες). Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

* 92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (92 και χθες). Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη (66 έτη και χθες).

* Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 68 (59 χθες). Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται κοντά στο 3%.

* 10 ασθενείς βγήκαν από μονάδες εντατικής θεραπείας (11 χθες).

Από το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προκύπτει πως από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, το 20,8% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και το 34.9% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα
υπό διερεύνηση.

Οι θάνατοι δείχνουν την εικόνα της επιδημίας πριν από 2 ή τρεις εβδομάδες αλλά και το ότι σημαντικό ποσοστό όσων μπαίνουν στη ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν, σημείωσε ο Σ. Τσιόδρας.

Facebook Comments