Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εδώ και δέκα ημέρες βρισκόταν εντός της οικίας του καθώς έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, ο Βρετανός πρωθυπουργός μεταφέρθηκε χθες σε νοσοκομείο, όπου θα παρακολουθηθεί από τους γιατρούς. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον πήγε γιατί είχε «επίμονα συμπτώματα» και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για «όσο χρειαστεί».

«Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε τι εξετάσεις θα υποβληθεί ο Μπόρις Τζόνσον

Οι γιατροί θα παρακολουθήσουν τα ζωτικά του όργανα και θα διενεργήσουν εξετάσεις αίματος για να αξιολογήσουν το πώς το ανοσοποιητικό του σύστημα καταπολεμά τον ιό, ενώ θα γίνει και αξιολόγηση της λειτουργίας του ήπατος και των νεφρών, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα γιαυτό.

Ο Δρ. Ρούπερτ Μπιλ, επικεφαλής της ομάδας Cell Biology of Infection Laboratory, του Francis Crick Institute, δήλωσε: «Θα του κάνουν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για να ελέγξουν την καρδιά του. Άλλες εξετάσεις που μπορεί να διενεργηθούν περιλαμβάνουν μια αξονική τομογραφία προκειμένου να αποκτήσουν πιο ακριβή εικόνα των πνευμόνων. Θα εξετάσουν τον καλύτερο τρόπο παροχής οξυγόνου και θα εξετάσουν, επίσης, άλλες θεραπείες ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Τι δήλωσε ο Τραμπ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που εισήχθη σε νοσοκομείο χθες Κυριακή όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις και να περάσει τη νύχτα, θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Βρετανία: Διάγγελμα ενότητας από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Την Κυριακή, είχε μεταδοθεί το έκτακτο διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τον κορωνοϊό.

Στο τέταρτο διάγγελμά της, στα 68 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο (τελευταίο ήταν το 2002), η Ελισάβετ αναφέρθηκε στον ιό, τονίζοντας πως πλέον είναι η στιγμή να ενωθεί όλος ο πλανήτης γι’ αυτή την νέα δοκιμασία που περνάει στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας, πως στο τέλος ο φονικός ιός θα νικηθεί.

«Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει προκλήσεις πριν, αυτό είναι διαφορετικό», δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ και τόνισε: «Αυτή τη φορά θα ενώσουμε με όλα τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης και την ενστικτώδη συμπόνια μας για να θεραπεύσουμε. Θα νικήσουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει σε όλους μας».

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Βρετανία – 621 νέοι θάνατοι, πλησιάζουν τους 5.000

Εν τω μεταξύ, η χώρα συνεχίζει να μετρά θύματα, με τον αριθμό να αυξάνεται ραγδαία καθημερινά. Το προηγούμενο 24ωρο άλλοι 621 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή, με το σύνολο των θυμάτων να φτάνει πλέον τους 4.934. Μεταξύ αυτών και ένα 5χρονο αγοράκι που προστέθηκε στην μακάβρια λίστα.

Οπως αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Υγείας μέχρι τις εννέα το πρωί της Κυριακής έγινε τεστ σε 195.524 ανθρώπους εκ των οποίων οι 47.806 βρέθηκαν θετικοί. Στην Ουαλία έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα (166 συνολικά), στη Βόρεια Ιρλανδία 7 (63 συνολικά).

Facebook Comments