Άλλα 52 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 2 θανάτους, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

Με βάση τα νέα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.884 και των θανάτων σε 83.

Μειώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα που έκανε λόγο για «πολύ ενθαρρυντικά νέα», ο αριθμός των διασωληνωμένων σε 84, 20% εκ των οποίων είναι γυναίκες και 77% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό σήμερα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 83. Μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη και 87% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. Οι 23 από τους νεκρούς είναι γυναίκες.

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

* 52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό (77 χθες). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.884 (1.832 χθες).

* 87 διασωληνωμένοι σε μονάδες μονάδες εντατικής θεραπείας (90 χθες). Μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη (66 έτη χθες).

* Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 83 (81 χθες).

* 14 ασθενείς εξήλθαν από μονάδες εντατικής θεραπείας (10 χθες).

* Έχουν διενεργηθεί συνολικά 32.528 τεστ για τον κορωνοϊό (28.584 χθες).

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα σήμερα έγιναν έλεγχοι στη δομή αστέγων. Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας ο λοιμωξιολόγος επικαλούμενος τον ΠΟΥ τόνισε ότι δεν συνίσταται στον γενικό πληθυσμό. Ο Οργανισμός επανέλαβε ότι τα πιο σημαντικά μέτρα είναι η αποφυγή συνωστισμού και η διατήρηση απόστασης ενός τουλάχιστον μέτρου από άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με τον ίδιο το Ευρωπαϊκό CDC άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της χρήσης μάσκας. Όπως είπε αύριο θα υπάρξει η τελική τοποθέτηση της ελληνικής ομάδας.

Facebook Comments