Διευρύνεται η πτώση στην τιμή του «μαύρου χρυσού». Το αμερικανικό αργό γκρεμίστηκε 130% στο future Μαΐου, σε αρνητική τιμή.

Το sell-off εκτιμάται πως εντείνεται λόγω της άμεσης λήξης των συμβολαίων Μαΐου του WTI, που έφτασε να καταγράφει πτώση πάνω από 130% και είχε αρνητική τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία. Το future έφτασε στα -6,75 δολ. βαρέλι. «Το συμβόλαιο Μαΐου αναμένεται να λήξει αύριο και το μεγαλύτερο μέρος του ανοικτού ενδιαφέροντος και του όγκου βρίσκεται ήδη στο συμβόλαιο του Ιουνίου», σχολίαζε ο Warren Patterson της ING. Το συμβόλαιο Ιουνίου υποχωρούσε κατά 8,8% στα 22,8 δολάρια το βαρέλι προ ολίγου.

Νωρίτερα:

Διευρύνεται η πτώση στην τιμή του μαύρου χρυσού, που υποχωρεί πάνω από 85%, καθώς η ζήτηση περιορίζεται και παρατηρείται πρόβλημα ακόμα και στην αποθήκευση της παραγωγής. Έπεσε στα 2,66 δολάρια το αμερικανικό αργό.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου χάνει 15,71 δολ. ή 86% στα 2,66 δολ. το βαρέλι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία, ενώ ένα κλείσιμο σε αυτά τα επίπεδα θα είναι πολύ χαμηλότερο από το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό των 10,42 δολ. το βαρέλι στις 31 Μαρτίου του 1986, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Πριν από λίγο καιρό τα μέλη του ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, κατέληξαν σε μία ιστορική συμφωνία για μείωση της παγκόσμιας προσφοράς κατά περίπου 10%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μαχαίρι στην παγκόσμια παραγωγή, που έχει συμφωνηθεί ποτέ. Ωστόσο ούτε αυτό κρίθηκε ικανό να κάμψει τις ανησυχίες των επενδυτών.

Facebook Comments