Δυναμικό rebound για το αμερικανικό συμβόλαιο του αργού, παραδόσεως Μαΐου, έρχεται να διορθώσει μερικώς τη χθεσινή ιστορική βουτιά κατά 306% που το οδήγησε να κλείσει στα -37,63 δολ. το βαρέλι.

Αυτή την ώρα η τιμή του συμβολαίου του Μαΐου, το οποίο λήγει σήμερα, κάνει “άλμα” 122% ή 46,13 δολαρίων στα 8,54 δολάρια το βαρέλι.

Οι πιέσεις μεταφέρονται πλέον στο συμβόλαιο του Ιουνίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, το οποίο κατρακυλά σε χαμηλό 21 ετών. Αυτή την ώρα το συμβόλαιο χάνει 56% στα 9,39 δολ. το βαρέλι, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1999.

Το Brent Ιουνίου στο μεταξύ, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, σημειώνει βουτιά 29% στα 18,16 δολ. το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα κατρακυλήσει

Νωρίτερα:

Δυναμικό rebound για το αμερικανικό συμβόλαιο του αργού, παραδόσεως Μαΐου, έρχεται να διορθώσει μερικώς τη χθεσινή ιστορική βουτιά κατά 306% που το οδήγησε να κλείσει στα -37,63 δολ. το βαρέλι.

Αυτή την ώρα η τιμή του συμβολαίου του Μαΐου, το οποίο λήγει σήμερα, κάνει “άλμα” 111,43% στα 4,30 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα:

Απέτυχε να σταθεροποιηθεί σε ανοδικό έδαφος το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για τον Μάιο μετά την ιστορική του βουτιά χθες σε ποσοστό 306% που το οδήγησε να κλείσει στα -37,63 δολ. το βαρέλι.  

Η τιμή του συμβολαίου Μαΐου κατάφερε νωρίτερα να ανακτήσει το θετικό πρόσημο, ξεπερνώντας τα 1,5 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ωστόσο στη συνέχεια πέρασε και πάλι σε αρνητική τιμή και αυτή την ώρα κινείται στα -6,90 δολ. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο λήγει σήμερα.

Οι πιέσεις μεταφέρονται πλέον στο συμβόλαιο του Ιουνίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, το οποίο κατρακυλά σε χαμηλό 21 ετών σημειώνοντας νωρίτερα βουτιά 42% στα 11,79 δολ. το βαρέλι. Αυτή την ώρα το συμβόλαιο χάνει 28,54% στα 14,62 δολ. το βαρέλι, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1999, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το Brent Ιουνίου στο μεταξύ, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, σημειώνει βουτιά 22,02% στα 19,90 δολ. το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα κατρακυλήσει μέχρι το χαμηλό των 18,10 δολ. 

Νωρίτερα:

Απέτυχε να σταθεροποιηθεί σε ανοδικό έδαφος το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για τον Μάιο μετά την ιστορική του βουτιά χθες σε ποσοστό 306% που το οδήγησε να κλείσει στα -37,63 δολ. το βαρέλι.  

Η χθεσινή πρωτοφανής βουτιά του αμερικανικού αργού (παράδοσης Μαΐου) όχι απλά υπό το μηδέν, αλλά έως και τα -40 δολάρια το βαρέλι- που έδειξε ότι οι παραγωγοί και traders είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακριβά τους πελάτες τους για να τους απαλλάξουν από το αργό, που έχουν στα χέρια τους- έδειξε ότι έχουμε να κάνουμε με μία βίαιη ανατροπή του τοπίου.

Το μεγάλο αγκάθι είναι βεβαίως η αποθήκευση. Με την ζήτηση να έχει βυθιστεί, τα αποθέματα φουσκώνουν επικίνδυνα και η αποθήκευσή του γίνεται δύσκολη και εξαιρετικά δαπανηρή.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου του αμερικανικού αργού, λίγο πριν την λήξη του, κινείται και πάλι σε αρνητικό έδαφος, στα -8 δολάρια. Το συμβόλαιο Ιουνίου με βουτιά 41% διαμορφώνεται στα 11,95 δολάρια το βαρέλι. 

Facebook Comments