Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με άλλους 7 ηγέτες «επιτυχημένων» κρατών, κρατών που κατάφεραν και αντιμετώπισαν με επάρκεια την κρίση του κορωνοϊού. Και πέραν της ενδυνάμωσης του ελληνικού brand, κρίσιμο είναι και το στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, λοιπόν, προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να ανοίξουν ασφαλή διάδρομο, με αμοιβαία αποδεκτά πρωτόκολλα για τον τουρισμό. Συνεννόηση υπάρχει με αρκετές χώρες, όπως με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ιταλία και τη Βουλγαρία. Ακόμα, συνεννόηση σε υψηλό επίπεδο υπάρχει με την Αυστρία, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν στην Ελλάδα και από τη Γερμανία. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι, αν δεν υπάρξει μια αμοιβαία ευρωπαϊκή κατεύθυνση για το πώς θα γίνονται τα ταξίδια το αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συνεννοηθεί με όσο το δυνατόν πιο πολλές χώρες για να διαμορφωθούν κοινοί κανόνες ως προς την αναχώρηση και την υποδοχή τουριστών, με τεστ πριν τις πτήσεις και παρακολούθηση μετά την άφιξη με μοριακά τεστ ή τεστ αντισωμάτων. 

Και όλα αυτά, την ώρα που στο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός και για τις αερομεταφορές εν γένει, αλλά και για την κατάσταση της βασικής ελληνικής εταιρείας, της Aegean Airlines, η οποία αντιμετωπίζει έναν γολγοθά. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments