Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο σημείο της τραγωδίας της Marfin, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας προς τιμή των θυμάτων της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «Τιμήσαμε, σήμερα τη μνήμη των τριών συνανθρώπων μας που δολοφονήθηκαν τραγικά πριν δέκα χρόνια σε αυτό εδώ το σημείο. Ο συμβολισμός της κίνησης είναι ξεκάθαρος. “Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού διχασμού και της βίας”. Θα έπρεπε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να είναι παρών  για να στείλουμε ενωμένοι το μήνυμα ότι αφήσαμε αυτές τις δύσκολες εποχές οριστικά πίσω μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Κρίμα γιατί πιστεύω ότι αυτό θα ήθελε η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

 

Σακελλαροπούλου: Η τραγωδία να μην γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «Η σημερινή πρωτοβουλία της πολιτείας να τοποθετήσει μια πλακέτα μνήμης στο σημείο αυτό, όπου δέκα χρόνια πριν βρήκαν φριχτό θάνατο, τόσο άδικα και αναίτια τρεις συνάνθρωποί μας: Η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της. Δεν αποτελεί απλώς μια συμβολική χειρονομία διάσωσης της μνήμης τους, αλλά κι ένα μικρό βήμα για την δικαίωση τους».

Τόνισε δε ότι «Η τιμή της μνήμης πολιτών που έπεσαν θύματα μίσους και ιδεολογικής βίας, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης πολιτικής και διχασμού. Αντιθέτως πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους. Σακελλαροπούλου: «Τραγικά γεγονότα σαν αυτό, δεν είναι συμβατά με την δημοκρατική μας παράδοση και την κοινωνία που οραματιζόμαστε». Ελπίζω κι εύχομαι  στον τόπο μας να μην ζήσουμε ξανά εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας».

Μπακογιάννης: Έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα όλοι μαζί ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο μακριά από την διχόνοια», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ανοίγοντας την τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο «για συναισθήματα πικρά» καθώς όπως είπε «δεν μπορούμε ποτέ να τις ξεπεράσουμε αυτές τις απώλειες», ενώ σημείωσε «Τι ντροπή οι δολοφόνοι να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι»

 

Facebook Comments