Κανείς δεν περίμενε ότι το απόγευμα της Παρασκευής, σε ένα live event με την ΟΝΝΕΔ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα αποκάλυπτε όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα του τουρισμού. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, το σχέδιο έχει λίγο έως πολύ χαραχθεί σε συνεννόηση με την Κομισιόν. Την ίδια ώρα, το σχέδιο είχε διαρρεύσει υπεραναλυτικά σε 2 κυριακάτικες εφημερίδες. 

Περιττό να σας πω, όπως μαθαίνω, ότι στην κυβέρνηση δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ενθουσιασμένη με τους χειρισμούς του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι το βίντεο της εκδήλωσης από την ΟΝΝΕΔ…εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες. 

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο για τον τουρισμό κλειδώνει το επόμενο διάστημα. Σήμερα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους οι φορείς του τουρισμού, ενώ πιο μετά θα λάβει χώρα και μια σύσκεψη με τη συμμετοχή και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου το σχέδιο θα “κλειδώσει”. Στο Μαξίμου, πάντως, περιμένουν και κάτι πιο συγκεκριμένο από τις Βρυξέλλες, πριν τις ανακοινώσεις, μιας και αρκετές πτυχές του ελληνικού σχεδίου, καίτοι σε συνεννόηση με την Κομισιόν, πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τις πρακτικές που θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη. 

Ανακοινώσεις που τις περιμένουν πώς και τι οι άνθρωποι του τουρισμού…

Ο εξ απορήτων

Facebook Comments