Θα ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα από τα πολιτικά, αν και το ρεπορτάζ είναι δυναμικό. Εντάξει, το Σάββατο θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει εξοντωτικά πρόστιμα για όσους δεν τηρήσουν τους κανόνες και το Σάββατο θα γίνει μια σημαντική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τουρισμό με τους συναρμόδιους υπουργούς. Εντάξει; Τα είπα και αμαρτίαν ουκ έχω. 

Θέλω, όμως, να εκμεταλλευθώ αυτή τη φιλόξενη γωνιά που μου παραχωρεί καθημερινά το Marketnews.gr για να ευχαριστήσω από καρδιάς την εισαγγελέα Αριστοτελία Δόγκα. Κατά σύμπτωση, η κ. Δόγκα σήμερα γιορτάζει. Αν δεν την γνωρίζετε κατ΄’ όνομα, να σας πω ότι είναι η εισαγγελέας έδρας στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη. Η εισαγγελέας που πέρασε πριονοκορδέλα τους δύο κατηγορούμενους που κυνικά και σαδιστικά δολοφόνησαν το κορίτσι και προσπάθησαν να ξεφορτωθούν το άψυχο σώμα της. 

Θέλω να σας πω ότι λίγες εισαγγελικές αγορεύσεις θυμάμαι να έχουν κάνει τόση εντύπωση τα τελευταία χρόνια. Την άκουσαν πολλοί και παντού, μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, τη διάβαζαν επίσης στο ίντερνετ. Η κ. Δόγκα έφτασε στα σπίτια σχεδόν όλης της Ελλάδας. Οι γονείς ένιωσαν τον πόνο της, όλοι εμείς οι υπόλοιποι συγκλονιστήκαμε από τον συνδυασμό της κατάρριψης του άλλοθι των κατηγορουμένων, της τεκμηρίωσης των πραγματικών περιστατικών και του ανθρώπινου συναισθήματος. 

Η τελευταία σεκάνς της αγόρευσής της, με τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη να της προσφέρει ένα μπουκέτο λουλούδια και να της λέει «Από την Ελένη» θα μείνει και αυτή στα χρονικά. Η κ. Δόγκα, όμως, πέρα από τη συγκινησιακή φόρτιση, τίμησε χθες την ελληνική δικαιοσύνη. Είδε το φως μέσα στη συσκότιση. Και μίλησε στις καρδιές όλων μας. 

Δεν θα την ξεχάσουμε. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments