Πάνω από τα $36 το Brent

MarketNews

Πάνω από τα $36 το Brent, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι δεσμεύσεις των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για μειώσεις στην προσφορά, την ώρα που η σταδιακή άρση του lockdown αναπτερώνει στις προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης, ωθούν προς τα πάνω τις τιμές του πετρελαίου.

Το μπρεντ ξεπερνούσε τα 36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατέγραφε κέρδη πάνω από 2%, με τις τιμές πάνω από τα 34 δολάρια το βαρέλι.

Οι ανακοινώσεις της Ρωσίας ότι η πετρελαϊκή της παραγωγή έχει υποχωρήσει στα επίπεδα κοντά στο στόχο των 8,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως για τον Μάιο και Ιούνιο -στο πλαίσιο της συμφωνίας των χωρών της συμμαχίας ΟΠΕΚ+- συνέβαλαν στη βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές. Την ίδια στιγμή, η άρση του lockdown σε πολλές χώρες συνεπάγεται περισσότερα οχήματα στους δρόμους, επαναφορά πτήσεων και ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ενισχύοντας τις προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης, έπειτα από τη δραματική πτώση των προηγουμένω μηνών.