Ο κορωνοϊός… είναι εδώ παρά την χαλάρωση των μέτρων. Τα μαγαζιά ανοίγουν σταδιακά, η κίνηση σε Μέσα Μεταφοράς αυξάνεται, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται.

Έτσι, επιστρέφει από σήμερα, Δευτέρα, η καθημερινή γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κοροναϊό SARS-CoV-2».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό γιατί άλλαξε η απόφαση να γίνεται ενημέρωση καθημερινά, αντί για μια φορά την εβδομάδα που είχε προγραμματιστεί.

Όμως, το γεγονός ότι επιστρέφει σε καθημερινή βάση η ενημέρωση ξυπνάει και πάλι τον εφιάλτη. Μάλιστα, φέρνει στο μυαλό τα όσα είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις 26 Μαΐου, όταν μας είχε αποχαιρετήσει από τις τηλεοπτικές ενημερώσεις. «Θα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αν κάνουμε πάλι ενημέρωση» είχε πει ο κ. Χαρδαλιάς, κάτι που όλοι ευχόμαστε να μην συμβεί.

Να σημειωθεί εδώ πως υπάρχουν ήδη πληροφορίες για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα, ενώ επίσης θα πρέπει να υπενθυμιστεί αυτό που είχε πει ο κ. Χαρδαλιάς στην τελευταία του “ζωντανή” ενημέρωση με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

“Αν μας ξαναδείτε τότε τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει“, ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. Η παραπάνω ανακοίνωση βέβαια κάνει λόγο για καθημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ωστόσο με τον εφησυχασμό που παρατηρείται, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στο δήμο Μύκης, καθώς σε χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού.

Πάντως, νέα κρούσματα του κορονοϊού εντοπίσθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Κοζάνη, Λαμία και Τρίπολη.

Πιο συγκεκριμένα, στη Λαμία, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος επέστρεψε από Αμερική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 27χρονος εγγονός του, νοσηλεύονται με κορονοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Έχει γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή της Αταλάντης, όπου κινούταν ο 27χρονος εγγονός του.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται εδώ και δυο ημέρες 66χρονος άνδρας που επέστρεψε από την Τσεχία. Εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Ακόμη στην Κοζάνη, δυο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 55 που εργάζεται στην Πρέβεζα ενώ ο δεύτερος είναι νεαρός οπλίτης ο οποίος πήγε να εξεταστεί αφού ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Στην Τρίπολη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά.

Τέλος, στο νοσοκομείο Θήβας, 12 υγειονομικοί έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είναι θετική στον κορονοϊό. Να σημειωθεί όμως πως σύμφωνα με τιος τελευταίες πληροφορίες το δεύτερο τεστ της ασθενούς που έγινε στο Θριάσιο ήταν αρνητικό.

Facebook Comments