Το καλοκαίρι του 2014 θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση

Reuters

Το καλοκαίρι του 2014 θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το καλοκαίρι του 2014 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της τραπεζικής ενοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΚΤ, Γεργκ  Άσμουσεν.

Όπως δήλωσε σήμερα σε ξένους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να έχει θεσμοθετηθεί ένας ενιαίος εποπτικός φορέας για το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατή η σύσταση μιας τραπεζικής ένωσης χωρίς το σχετικό πλαίσιο για την εκκαθάριση των τραπεζών.

«Μια εποπτική αρχή που δεν μπορεί να κλείσει με αξιόπιστο τρόπο μία τράπεζα επειδή δεν γνωρίζει τη θα συμβεί μετά είναι σαν μία τίγρη χωρίς δόντια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άσμουσεν.

«Χρειαζόμαστε όλα τα συστατικά μιας τραπεζικής ενοποίησης – τα χρειαζόμαστε στη μορφή ενός κοινού εργαλείου και πιστεύω ότι θα το έχουμε το επόμενο καλοκαίρι εάν εργαστούμε σκληρά», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.