Όλο το ηχητικό ντοκουμέντο «φωτιά» από τη συνομιλία που είχε ο Σάμπυ Μιωνή με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά  στο Μέγαρο Μαξίμου κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση της Novartis, ο επιχειρηματίας.

Η καταγεγραμμένη συνομιλία είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 21 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με το ηχητικό, ο κ. Παππάς  ανέφερε στον κ. Μωυσή, ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής αποφάσισε να στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε σήμερα ο Σάμπυ Μιωνής, με το ερώτημα της ψευδορκίας.

Ο Θανάσης Πλεύρης ανέφερε ότι οι διάλογοι που ακούγονται στο σημερινό ηχητικό είναι εντελώς διαφορετικοί από όσα είχε καταθέσει ο κ. Παππάς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι’ αυτό υπάρχει θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Facebook Comments