Τα «μαζεύει» ο Σ. Παπαδόπουλος: Όταν είπα «κάποιοι από μας» εννοούσα τον Άδωνι

MarketNews

Τα «μαζεύει» ο Σ. Παπαδόπουλος: Όταν είπα «κάποιοι από μας» εννοούσα τον Άδωνι, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
Σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση που έκανε περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας «κακόβουλη ερμηνεία των δηλώσεών του».

Επεσήμανε ότι αναφερόταν εν γένει τους πολιτικούς και όχι συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τα ΜΜΕ για «κακόβουλη ερμηνεία των δηλώσεών του».

Αναλυτικά οι νέες δηλώσεις του Σάκη Παπαδόπουλου

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου (ΣΚΑΙ 29/6, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 30/6) μεταξύ άλλων διαπιστώσεων για τη “μη ποδοσφαιροποίηση” της πολιτικής, καυτηρίασα την αθέμιτη παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη – κορυφαίου υπουργού της Κυβέρνησης της ΝΔ – στη Δικαιοσύνη, με προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Οι δηλώσεις του αυτές οδήγησαν και την ηγεσία του Αρείου Πάγου να απαιτήσει σεβασμό της Δικαιοσύνης.

Προφανώς το «κάποιοι από εμάς» που ανέφερα αφορούσε εν γένει στους πολιτικούς, που είχα προαναφέρει στην προηγούμενη πρόταση και φωτογράφιζε τον κ. Γεωργιάδη, τον οποίον κατονόμασα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έσπευσαν να ερμηνεύσουν κακόβουλα κάποια ΜΜΕ, κόβοντας το σημείο στο οποίο είχα αναφερθεί στον κ. Γεωργιάδη.

Για αυτόν τον λόγο και τόνισα ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να εκπληρώσει το σημαντικό ρόλο της και οι υπουργοί να μην ενδίδουν στον πειρασμό να παρέμβουν.

Αυτά προς άρση παρεξηγήσεων…

 

 

 
Νωρίτερα:
 
Σε παραδοχή ότι επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ  στελέχη του κόμματος μπήκαν στον πειρασμό να επηρεάσουν την δικαιοσύνη για υποθέσεις για τις οποίες είχαν την αυταπάτη ότι θα μπορούσαν να αποκαλύψουν σκάνδαλα,  προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.
 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο κ.Παπαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: 
 
“Πρέπει να σεβαστούμε οι πολιτικοί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Υπήρχε επηρεασμός  από κάποιους από μας  που ήθελαν  μια πιο γρήγορη πορεία της δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν και είχαν και εδώ αυταπάτες, ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν. Υπήρξε επιχείρηση επηρεασμού, αλλά τα πρόσωπα της δικαιοσύνης δεν πρέπει να υπακούουν σε εντολές πολιτικών. Ότι και να έλεγε ο Παπαγγελόπουλος, δεν είχε καμία υποχρέωση ο δικαστικός που τον άκουγε να τον υπακούσει. Και αυτό ισχύει φυσικά και για όλους  τους υπουργούς.”
 
Μάλιστα ο κ.Παπαδόπουλος  έριξε βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη φράση του περί ελέγχουν των αρμών της εξουσίας.
 
“Είδατε και το ζήτημα περί αρμών  της εξουσίας που είπε ο Αλέξης Τσίπρας συζητήθηκε πολύ στα όργανα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι έφαγε και πολλές σφαλιάρες για αυτή την άποψη περί αρμών  της εξουσίας. Για να σας το πω και λίγο ιδεολογικά οι αρμοί της εξουσίας κατέχονταν για πάρα πολλές δεκαετίες από το σοβιετικό σύστημα και όμως το σοβιετικό  σύστημα κατέρρευσε και ας είχε τους αρμούς της εξουσίας. Γι αυτό το θέμα είναι οι ιδέες και πόσο αυτές επηρεάζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.
 
Οι αρμοί της εξουσίας έχουν την ανεξαρτησία τους και την ιδιαιτερότητα τους και δεν πρέπει η κυβέρνηση και οι πολιτικοί να προσπαθούμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας αυτό είναι λαθεμένη προσέγγιση.
 
Ο κ.Παπαδόπουλος συνέχισε την κριτική του  κατά του κ.Τσιπρα με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Κωνσταντόπουλου στο Action 24 .  O κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι “μας  αιφνιδίασε ο Αλέξης Τσίπρας με το χαρακτηρισμό για  βρώμικο 89  γιατί το 89 είχε προκύψει το σκάνδαλο Κοσκωτά και η ανάληψη ευθυνών του Μένιου Κουτσόγιωργα και τα ζητήματα της κάθαρσης ήταν θέματα στην ημερήσια διάταξη.”
 
Όμως πρόσθεσε ότι ήταν λάθος της αριστεράς η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο: 
 
“Πρέπει να ομολογήσουμε  τους λαθεμένους χειρισμούς που έκανε τότε η αριστερά με αυταπάτες για την κάθαρση. Ποινικοποίησε τις πολιτικές ευθύνες που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου γιατί η παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο ήταν λάθος. Εδώ διαφωνώ με το Νίκο Κωνσταντόπουλο. Θεωρεί ότι καλώς κάναμε τότε και παραπέμψαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στο ειδικό δικαστήριο. Λάθος ήταν λάθος.
 
Όμως δεν είναι βρώμικο το να προσπαθείς την κάθαρση. Είναι άλλη ιστορική πραγματικότητα το 89 σε σχέση με το σήμερα. Διαφωνώ και εγώ με τον ορισμό βρώμικο 89, θεωρώ ότι η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένη από ιδεολογικοπολιτική άποψη. Είχε τις αυταπάτες της η αριστερά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμμετείχε σε μια βρώμικη υπόθεση.”
 
Αποστάσεις πήρε ο κ. Παπαδόπουλος και από τους χαρακτηρισμούς περί χουντικού νομοσχεδίου που έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για τις πορείες.
 
“Να αποφύγουμε τους ακραίους χαρακτηρισμούς και να ασχοληθούμε με την ουσία. Το θέμα είναι ότι αν υπάρχουν αντιδημοκρατικές διατάξεις σε αυτό το νομοσχέδιο να τοποθετηθούμε για να αλλάξουν  και να τις προσαρμόσουμε στην ευρωπαΐκή διάσταση της αντίληψης που έχουμε για το σεβασμό και των πολιτών και του δικαιώματος της κινητοποίησης. Να υπάρξει μια ισορροπία να καταλήξουμε σε μια χρυσή τομή”