Από τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Παππά, δύο πράγματα ήταν σαφή. Το ένα, είχε συμβουλευθεί κάποιον νομικό. Και αυτό γιατί η προσέγγιση του παρέπεμπε σε υπερασπιστική γραμμή. Το δεύτερο είναι ότι προσπάθησε να μεταστρέψει την πραγματικότητα. Και επειδή η πρώτη δήλωση που έκανε γραπτώς το μεσημέρι, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες συνομιλίες» που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνής πήγε…άκλαυτη, επανεμφανίστηκε το απόγευμα στο περιστύλιο της Βουλής και μπροστά από τις κάμερες είπε ότι μιλούσε στον Μιωνή για τον Σαμαρά, τον Παπασταύρου και τον…Μιωνή που έβγαζαν λεφτά με κόλπα. 

Δεν ξέρω ποιος έκατσε να διαβάσει τις 18 σελίδες της συζήτησης των δύο ανδρών, αλλά μάλλον τότε ο κ. Παππάς δεν περνούσε τον κ. Μιωνή για λαμόγιο. Τουναντίον, προσπαθούσε να τον ξεμπλέξει από τα νύχια των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και την εμμονή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μαζί του. Με τη βοήθεια του «Γιώργου», τότε σημαντικού κυβερνητικού στελέχους, ο κ. Παππάς μιλά με άνεση και χαλαρότητα με τον κ. Μιωνή. Σαν να μην είναι απλώς γνωστοί.

Τα όσα ακούσαμε, βεβαίως, είναι αρκετά σαφή. Το Μαξίμου είναι «μαγαζί». Ο Παπαγγελόπουλος έχει «δική του ατζέντα», η οποία συγκρούεται με του…μαγαζιού στον κ. Μιωνή. «Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτα. Λεφτά!», λέει ο κ. Παππάς, ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να κάνει τα στραβά μάτια, εφόσον δεν θίγονται οι κεντρικές προτεραιότητες του μαγαζιού. Όσο για τον Παπαγγελόπουλο, φέρεται να ελέγχει πλήρως την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη, αλλά και τον σκληρό πυρήνα της δικαιοσύνης. 

Αν, λοιπόν, η ηχογράφηση είναι γνήσια, αποδεικνύονται πολλά, με ένα κεντρικό συμπέρασμα. Γύρω από το «μαγαζί» του Μαξίμου υπήρχε ένα κανονικό παραδικαστικό. Και το σχεδόν ενστικτώδες ερώτημα είναι: τι από όλα αυτά γνώριζε ο κ. Τσίπρας;

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments