Χιονοστιβάδα εξελίξεων προμηνύεται μετά τη δημοσίευση του ηχητικού ντοκουμέντου του Σάμπυ Μιωνή, σχετικά με τη συνομιλία που είχε με τον Νίκο Παππά το 2016.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κομμάτια της συνομιλίας Παππά -την οποία ο πρώην υπουργός καταγγέλει ως παραποιημένη και προϊόν αντιπερισπασμού– έρχονται σε αντίθεση με τα όσα είχε καταθέσει στην προανακριτική.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του και ερωτώμενος από τον Θάνο Πλεύρη για το αν είχε εκμυστηρευτεί σε οποιονδήποτε ότι θα σταματούσε η δικαστική καταδίωξη Παπασταύρου, αν ο τελευταίος «έδινε» τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο κ. Παππάς είχε απαντήσει «Ποτέ».

Ωστόσο, στο ηχητικό που ακούγεται η φωνή του, γινόμαστε κοινωνοί μιας τελείως διαφορετικής εκδοχής, καθώς ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται να λέει στον Σάμπυ Μιωνή, «να βγει να μιλήσει ο Παπασταύρου και να δώσει τη Μαρέβα»:

Επιπλέον, σε άλλο απόσπασμα της κατάθεσης του τον περασμένο Μάρτιο, λεει για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:

Θ. Πλεύρης: Έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι καταλαβαίνετε ότι ο Παπαγγελόπουλος και κάποιοι συνεργοί του έχουν τη δική τους ατζέντα και βγάζουν λεφτά από το παραδικαστικό;

Είστε σίγουρος; Δεν αναφέρομαι μόνο για εκμυστηρεύσεις στην Ελλάδα μπορεί να έγιναν και στο εξωτερικό. Για παράδειγμα στις Η.Π.Α., στο Ισραήλ ή στην Κύπρο. Σας υπενθυμίζω ότι έχετε ορκιστεί για την κατάθεσή σας.

Ν. Παππάς: Όχι ποτέ.

Στη συνομιλία που σήμερα βγήκε στη δημοσιότητα ωστόσο, ο Νίκος Παππάς φαίνεται να μην είχε την ίδια άποψη για τον Παπαγγελόπουλο. Χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

Facebook Comments