Πηγές ΥΠΕΞ: Η θητεία Ροζάκη είχε λήξει από 7/6 – Προσωπικές απόψεις για Καστελόριζο

Σταματάκου Σταματίνα

Πηγές ΥΠΕΞ: Η θητεία Ροζάκη είχε λήξει από 7/6 – Προσωπικές απόψεις για Καστελόριζο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Χρήστος Ροζάκης δήλωσε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι το Καστελλόριζο «είναι απομονωμένο», «απομακρυσμένο από τη Ρόδο» και βρίσκεται «κοντά στις ακτές της Τουρκίας». προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Εξ αρχής προκάλεσε την αντίδραση τόσο του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος τόνισε ότι είναι «αδιανόητο να μιλάμε για ”απομονωμένα” τμήματα ελληνικής επικράτειας», όσο και του βουλευτή της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, παρατήρησε ότι ο κ. Ροζάκης θα έπρεπε «είναι πιο προσεκτικός».

Αμέσως κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών έσπευσαν να διαχωρίσουν την θέση τους και να υπογραμμίσουν ότι ο κ. Ροζάκης εκφράζει προσωπικές του απόψεις και μόνο.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διαψεύδουν σε κάθε περίπτωση -παρά τα ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν- ότι η θητεία του έληξε από την προεδρία του επιστημονικού συμβουλίου λόγω των δηλώσεων του. Όπως εξήγησαν στο MarketNews.gr και στο DailyPost.gr η θητεία του είχε ήδη λήξει από τις 7 Ιουνίου καθώς το επιστημονικού συμβούλιο, του οποίου προέδρευε, καταργήθηκε και στη θέση του θα συσταθεί ένας νέος οργανισμός.