Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. 

«Επέλεξα εδώ και περίπου έναν χρόνο να αποσυρθώ από τα κοινά και τις δημόσιες εμφανίσεις. Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, διαφωνώντας στη Συμφωνία των Πρεσπών… επέλεξαν κάποιοι συγκεκριμένοι που θα τους κατονομάσω, και για συγκεκριμένους λόγους να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου μετά από ένα χρόνο. Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω δημόσια».

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για συκοφαντία και επίθεση που στήνεται εις βάρος του και επεσήμανε ότι θα αναρτήσει στο twitter φωτογραφίες και κάποια από τα στοιχεία που υπάρχουν. 

Για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος “έχει υποχρέωση να βγει και να ξεκαθαρίσει ότι αυτός ο διάλογος και η συνάντηση δεν έγιναν ποτέ”. Συμπλήρωσε, δε, για τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του: “Μπορεί με τον Αλέξη Τσίπρα να διαφωνήσαμε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποχώρησα από την κυβέρνηση, αλλά ο κ. Τσίπρας υπήρξε θεσμικός πρωθυπουργός, που δεν θα επέτρεπε να γίνουν τέτοιου είδους συζητήσεις, ούτε να υπάρχει τέτοιο ύφος”.

“Θέλουν να πλήξουν εμένα και τη σύζυγό μου”

Για τον διάλογο που δημοσιεύει η εφημερίδα Παραπολιτικά, ο κ. Καμμένος είπε: “Προσπαθούν να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου. Αυτού του είδους η προσπάθεια είναι για να με κάνουν δήθεν να σιωπήσω και να πλήξουν προσωπικά με ανήθικους χαρακτηρισμούς τη δικηγόρο μου και σύζυγό μου” και συμπλήρωσε ότι οι διάλογοι που δημοσιεύθηκαν φέρεται να έχουν γίνει το 2017, “ενω ουσιαστικά η δικογραφία έχει σχηματιστεί το 2016”.

Για την εμπλοκή Δημήτρη Καμμένου

Σε ερώτηση για πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ που εμφανίζεται σε υποκλοπές της ΕΥΠ να συζητά με ανθρώπους του υποκόσμου, ώστε να πάρουν τον διαγωνισμό του κυλικείου της Βουλής, ο κ. Καμμένος είπε: “Επιβεβαιώνω ότι υπήρχε αναφορά της ΕΥΠ σε σχέση με εμπλοκή του Δημήτρη Καμμένου για εμπλοκή του στη Βουλή και για μία υπόθεση στο Ιράν. Να προχωρήσει η διερεύνηση, είχα πει. Εξάλλου ο κ. Δημήτρης Καμμένος κινούταν αυτόνομα”.

Το ενδιαφέρον με αυτή την υπόθεση είναι ότι για την δράση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ενημερώθηκαν και ο τότε Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής, αλλά η πληροφορία διέρρευσε… και το κύκλωμα σταμάτησε να μιλάει στα κινητά.

Επίθεση στους δημοσιογράφους των «Παραπολιτικών»

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο των «Παραπολιτικών» πως στήνουν μαϊμού sites στο όνομά τους για να παίρνουν λεφτά από το Δημόσιο.

Χαρακτηριστικά είπε «Μπορεί να διαφώνησα με τον Αλέξη Τσίπρα και να αποχώρησα από την κυβέρνηση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε θεσμικός πρωθυπουργός και δεν θα επέτρεπε να γίνονται τέτοιες συζητήσεις».

Ακόμη, σημείωσε ότι «τέτοιου είδους προσπάθεια είναι για να με κάνουν να σιωπήσω, αλλά και παράλληλα να πλήξουν προσωπικά με ανήθικους χαρακτηρισμούς την δικηγόρο μου και σύζυγο μου».

Και συμπλήρωσε «Κάποιοι έχουν στήσει διαλόγους και θα τους ερευνήσει η Δικαιοσύνη, αλλά εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή. Είχα μόνο κοινωνική σχέση. Υπάρχει σχέδιο να παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι τυχαία τα όσα λένε οι Ντόκοι και οι Ροζάκηδες. Όποιος τολμήσει να εμπλέξει εμένα ή μέλη της οικογενείας μου ή στελέχη των ΑΝΕΛ θα τον κυνηγήσω, όπως έλεγε ο Σαμαράς, μέχρι τέλους. Συνυπεύθυνοι όσοι τα αναπαράγουν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος φέρεται να προέτρεπε τον Αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώπιον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να διατάξει ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον Ηλία Ζαγοραίο, να «δέσει» τα στελέχη του ομίλου των «Παραπολιτικών» για εγκληματική οργάνωση, συζήτηση που φαίνεται να έχει λάβει χώρα στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

Facebook Comments