Παρατηρητήριο Covid-19: Επιβραδύνεται κι άλλο η διάδοση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
2 Ιουλίου 2020

Περαιτέρω επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα καταγράφηκε το διάστημα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την 7η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19.

Κατά μέσο όρο διαγνώστηκαν 16 κρούσματα ανά ημέρα, έναντι 22 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ ο δείκτης Rt περιορίστηκε στο 0,2 από 0,5, παρά τον εντοπισμό κάποιων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Η ημερήσια διασπορά στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 1,51 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, επίδοση σαφώς καλύτερη σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα κι αν έχουν διαχειριστεί με επιτυχία την πανδημία (πχ στην Αυστρία τα κρούσματα ανέρχονται σε 5,39 ανά εκατομμύριο). Αυτό αντανακλάται και στον μικρό αριθμό θετικών τεστ. Μόλις το 0,5% των διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν εντόπισε τον κορωνοϊό, δηλαδή διαπιστώθηκε ένα κρούσμα ανά 203 τεστ.

Ελαφρά μείωση παρατηρήθηκε επίσης στον κινητό μέσο όρο του αριθμού των θανάτων, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 0,2. Οι περισσότεροι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα της τοπικής εξάπλωσης του ιού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, συνεπώς η συνεχιζόμενη άρση των μέτρων ασφαλείας δεν έχει προκαλέσει προβλήματα σε πανελλαδική κλίμακα.

Πανελλαδικά, δεν διαφαίνεται αύξηση των νοσηλειών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε απλές κλίνες, ούτε των θανάτων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις