Σήμερα ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Ποια είναι τα 35 νέα κρούσματα

– δεκατρία (13) κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– δέκα (10) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,

– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

1069 (27.1%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα τρία μέτωπα που ανησυχούν τους ειδικούς

Άλλωστε δεν είναι αυτό το μόνο «μέτωπο» το οποίο απασχολεί τους ειδικούς, αν σκεφτεί κανείς πως μόνο σήμερα στη χώρα μας έφτασαν πάνω από 6.000 Βρετανοί τουρίστες.

Την ίδια ώρα με αμείωτο ρυθμό σχηματίζονται καθημερινά  ουρές στον Προμαχώνα με τουρίστες να φτάνουν στα σύνορα κρατώντας στα χέρια την πιστοποίηση ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Το πρόβλημα όμως δεν εντοπίζεται μόνο στις πύλες εισόδου της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες εκτός από τουρίστες, εισέρχονται και εποχιακά εργαζόμενοι, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ και πιο συγκεκριμένα είναι ακόμη στην Αττική όπως αποδεικνύεται και από τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων στην Αττική, ήδη από την Τρίτη ο ΙΣΑ ανακοίνωσε πως αυξάνονται οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούν οι Κινητές Ομάδες στην περιφέρεια.

Εκτός από την Αθήνα όμως, καμπανάκι έχει σημάνει και στη Θεσσαλονίκη, στην οποία χθες εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα.

Επιστρέφει στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Χαρδαλιάς – Τι συμβαίνει με Τσιόδρα

Επιστρέφει η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, σε εβδομαδιαία βάση αυτή την φορά και μόνο από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα. Σε αυτή τη φάση κρίνεται σκόπιμο η ενημέρωση να αφορά τα επιχειρησιακά δεδομένα, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας σε ερώτηση για το εάν θα συμμετέχει και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας για ενδεχόμενη παρουσία του: «Αν κριθεί αναγκαίο στην πορεία θα το εξετάσουμε».

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, ο κ. Πέτσας είπε πως δεν υπάρχει εισήγηση από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αλλά μεμονωμένες απόψεις. Αυτό που αποφασίστηκε, διευκρίνισε, είναι η αυστηρή εφαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου.

Facebook Comments