Ανέκαμψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, καθώς όλο και περισσότερα lockdown τελείωσαν με τους καταναλωτές να αφήνουν τα σπίτια τους και να επιστρέφουν στην εργασία τους, αλλά και να ξοδεύουν πλέον χρήματα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, o σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit (ΡΜΙ), που θεωρείται καλή ένδειξη οικονομικής υγείας, ανήλθε στις 54,8 μονάδες τον Ιούλιο από 48,5 τον Ιούνιο. Είναι το πιο υψηλό σημείο από τα μέσα του 2018 και αρκετά υψηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 51,1.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό το όριο, δείχνει συρρίκνωση.

Ο δείκτης των νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε στις 52,7 μονάδες από 47,0, φτάνοντας στο πιο υψηλό από τον Οκτώβριο του 2018, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη θα επεκταθεί και στον Αύγουστο.

Ο ΡΜΙ που αφορά τον τομέα υπηρεσιών, ο οποίος δέχθηκε και το μεγαλύτερο χτύπημα λόγω των lockdown, έκανε άλμα στις 55,1 μονάδες, από 48,3 τον Ιούνιο. Είναι επίσης το υψηλότερο από τα μέσα του 2018.

Η μεταποίηση επέστρεψε σε ανάπτυξη, με τον ΡΜΙ να ενισχύεται στις 51,1 μονάδες, από 47,4, ξεπερνώντας το όριο των 50 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2019.

Facebook Comments