Σε πορεία για σύγκρουση με τους Δημοκρατικούς μπαίνουν οι Ρεπουμπλικανοί, αποκαλύπτοντας το σχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1 τρισ. δολαρίων, με κίνητρα που θα μειώσουν τα επιδόματα ανεργίας κατά δύο τρίτα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο των Δημοκρατικών αποθαρρύνει την εργασία διατηρώντας τις έκτακτες παροχές ανέργων σε 600 δολάρια την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Γερουσίας, το επίδομα ανεργίας θα συνεχιστεί – αλλά με μόλις 200 δολάρια την εβδομάδα τον Σεπτέμβριο. Από τον Οκτώβριο, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 70% των προηγούμενων μισθών, με όριο ωστόσο τα $500 την εβδομάδα.

Εκτός από την επέκταση των παροχών σε ανέργους, οι Αμερικανοί θα λάβουν έναν νέο γύρο άμεσων πληρωμών από το Υπουργείο Οικονομικών, αξίας 1.200 δολαρίων για τους περισσότερους ενήλικες, επιπλέον του ποσού που έλαβαν τον Απρίλιο.

Το Κογκρέσο θα δεσμεύσει επίσης πρόσθετη χρηματοδότηση για δάνεια που απευθύνονται στις μικρότερες επιχειρήσεις. Ωστόσο, η νομοθεσία δεν προβλέπει σημαντική βοήθεια στις Πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις, σε σύγκριση με τα 900 δισ. δολάρια που πρότειναν οι Δημοκρατικοί.

Το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών περιλαμβάνει επίσης 16 δισ. δολάρια για τεστ κορωνοϊού και 105 δισ. δολάρια ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για σχολεία που ανοίγουν ξανά εν μέσω της πανδημίας, κίνηση που ενθαρρύνεται έντονα από την κυβέρνηση Τραμπ.

Facebook Comments