Με αφορμή την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Πρωθυπουργό για τη χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου προκειμένου να μεταβεί από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο, αναρωτιέται κανείς αν είναι τόσο αμνήμονες στην Κουμουνδούρου.

Τόσο γρήγορα ξέχασαν ότι ο συγκυβερνήτης τους χρησιμοποιούσε το ίδιο ελικόπτερο σε τακτικότατη βάση για να μεταβεί από το Υπουργείο Άμυνας στη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη;

Και αν προτιμούν να μην θυμούνται αυτό, ας υπενθυμίσουμε κάποια ταξίδια του πρώην Πρωθυπουργού, όχι με το ελικόπτερο, αλλά με το κοστοβόρο Πρωθυπουργικό αεροπλάνο, χωρίς να πρόκειται για επίσημα ταξίδια, αλλά για κομματικά, καθώς και το περίφημο, μυστηριώδες ταξίδι στο Παρίσι.

Ιούνιος 2019

Λίγες μέρες μόνο μετά την διαβεβαίωσή του πως δεν χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρά μόνο για λόγους «πρεστίζ» σε πτήσεις εξωτερικού, ο Αλέξης Τσίπρας το χρησιμοποίησε για να πάει και να επιστρέψει από την προεκλογική του ομιλία στην Καβάλα.

Ο κύριος Τσίπρας μετέβη στην Καβάλα λίγο πριν από την ομιλία του και μετά τα μεσάνυχτα επιβιβάστηκε πάλι στο αεροπλάνο ώστε να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ένα από τα αεροσκάφη του σμήνους μεταφοράς υψηλών προσώπων μετέβη από την Ελευσίνα στην Χρυσούπολη, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Καβάλας και μετέφερε τον πρωθυπουργό πίσω στην Ελευσίνα, τα ξημερώματα.

Ιούλιος 2019

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στην Κρήτη στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του, αν και κανονικά το συγκεκριμένο αεροπλάνο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για κομματικούς σκοπούς.

Το ταξίδι στη Γαλλία

Τον Φεβρουάριο του 2017, αποκαλύπτεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Παρίσι με την οικογένεια του, από τη Λισαβώνα όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Το ταξίδι παρέμεινε μυστικό μέχρι να το φέρει στη δημοσιότητα η αντιπολίτευση. Τελικά η τότε κυβέρνηση ανακοίνωσε εκ των υστέρων πώς ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την τράπεζα Ρόθτσιλντ για το χρέος (χωρίς τον Υπουργό Οικονομικών, πάντως, ως μη συνηθίζεται) και την Loreal για μία σημαντική επένδυση στην Ελλάδα. Την επένδυση δεν την είδαμε ποτέ.

Τα ταξίδια του συγκυβερνήτη

Συνολικά ο κ. Καμμένος έκανε, από το 2015 ως το πρώτο εξάμηνο του 2018, 120 ταξίδια χρησιμοποιώντας κυβερνητικά αεροσκάφη, κυρίως το πολυτελέστερο εξ αυτών, το Gulfstream, ή σκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πέρασε στον αέρα 460 ώρες. Ο κ. Καμμένος είχε χρεώσει το ελληνικό Δημόσιο με περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για καύσιμα για ταξίδια.

Facebook Comments