Ευρωζώνη: Περαιτέρω ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο

MarketNews

Ευρωζώνη: Περαιτέρω ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συνεχίστηκε τον Ιούλιο η ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. μετά το σοκ των προηγούμενων μηνών από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ευρωζώνη ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) κέρδισε 6,5 μονάδες τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα και σκαρφάλωσε στις 82,3 μονάδες, ενώ στην Ε.Ε. πρόσθεσε 6,9 μονάδες στις 81,8 μονάδες.

Οι δείκτες και στις δύο περιοχές έχουν μέχρι τώρα ανακτήσει περίπου το μισό από τις συνδυασμένες απώλειες του Μαρτίου και του Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Η άνοδος του ESI στην Ευρωζώνη οδηγήθηκε κυρίως από τη ραγδαία βελτίωση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία (+5,4), τις υπηρεσίες (+9,4) και το λιανικό εμπόριο (+4,1). Στον αντίποδα, η εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε ελαφρώς στον κατασκευαστικό κλάδο (-1,0), ενώ μεταξύ των καταναλωτών παρέμεινε σταθερή σε γενικές γραμμές (-0,3).