Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου, στο Ισραήλ, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύει ότι «το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη στενή διμερή συνεργασία και την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Facebook Comments