Νέα μέτρα μείωσης της φορολογίας αναμένεται να εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και μάλιστα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, που μπορεί ως προς το εμπορικό τμήμα της να ακυρώθηκε, αλλά η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσδιόρισε ως εξής τις εξαγγελίες που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός: Ανέφερε ότι με βάση τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, έναν απολογισμό των όσων έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση από το πρόγραμμα της και θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

Το βασικό σενάριο για τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας, όπως αναφέρει το capital.gr:

– τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2021. Η εισφορά επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει την σταδιακή κατάργησή της έως το τέλος του 2023

– τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζομένους και εργοδότες

Τα νέα μέτρα μείωσης της φορολογίας αναμένεται να περιληφθούν στο κείμενο του προϋπολογισμού για το 2021 που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο.

Facebook Comments