Έντονες αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την ανεργία και ιδιαίτερα οι αναφορές του στους νέους που ζητούν εργασία.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

Σύμφωνα με το real.gr, o κ. Κυρανάκης φέρεται πως είπε τα παρακάτω: “Πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και λένε «δεν έχω στο ήλιο μοίρα», αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ να δουν τι υπάρχει αυτή τη στιγμή από προγράμματα. Υπάρχουν προγράμματα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος, πάρα πολύς κόσμος μάλλον, δεν ψάχνει.

Το βλέπω και στη δική μου γενιά, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας όπως αξίζουν οι ίδιοι με βάση τις σπουδές τους και με βάση την εργασιακή εμπειρία που ενδεχομένως έχουν από το παρελθόν. Άρα πρέπει να μπούμε σε μια νέα νοοτροπία για το πώς ψάχνει η νέα γενιά για δουλειά και να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος”.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 15ο λεπτό του βίντεο

 

Facebook Comments