Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό”. Αυτή ήταν η φράση του παίκτη του ριάλιτι Big Brother, που προκάλεσε οργή στους τηλεθεατές και πολιτικές αντιδράσεις με την έντονη παρέμβαση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αλλά και την αποχώρηση των χορηγών από το πολυδιαφημισμένο τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ.

Μετά από το σάλο που προκλήθηκε, Σκάι και ο Big Brother αποφάσισαν την αποχώρηση του παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη από το παιχνίδι.

Όπως αποκαλύφθηκε από το παραπάνω video, ο Μεγάλος Αδελφός κάλεσε τον παίκτη στο δωμάτιο επικοινωνίας και αφού καταδίκασε τη δήλωση που έχει κάνει, του ανακοίνωσε πως πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το σπίτι του Big Brother.

Παρέμβαση της κυβέρνησης

Πολιτική παρέμβαση προκάλεσε η δήλωση-ντροπή παίκτη του Big Brother, ο οποίος βρέθηκε τελικά εκτός παιχνιδιού για τη χυδαία φράση του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μέσω δήλωσής του αναφέρει πως επικοινώνησε τόσο με το ΕΣΡ όσο και με τον Σκάι για το ζήτημα.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας: “Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ.

Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του”.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος έγραψε στο λογιαριασμό του στο Twitter: “Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός”.

Αντίστοιχα, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει: “Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και αντιμετώπιση αυτών των αντιλήψεων. Τεράστια η ευθύνη του τηλεοπτικού σταθμού για την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου υλικού”.

Με τη σειρά της η τομεάρχης Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου έγραψε στο Facebook: “Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό. Καμία ανοχή”.

Παράλληλα, εκτός τον ΣΥΡΙΖΑ, θέση πήρε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα. Η ίδια έγραψε στο Twitter: “Γυναίκες ως “σκεύη ηδονής”! Γυναίκες για “χρήση” ακόμη και αν δεν θέλουν, τότε βιασμός! Ομοφοβικοί, σεξιστές, νταήδες και βιαστές(!) προς τέρψη των αχόρταγων τηλεθεατών & της τηλεοπτικής αρένας. Κι όμως δεν είναι μόνο στην TV… Η δολοφονία της Τοπαλούδη και τόσες άλλες γυναίκες δίπλα μας. Βία, βιασμός, δολοφονίες. Ο εισαγγελέας; Αίσχος!”

Για το χυδαίο σχόλιο για τον βιασμό που ακούστηκε από παίκτη ελληνικού ριάλιτι τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. “Ο βιασμός είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Το ίδιο αποτρόπαιες είναι και οι απόψεις που τον νομιμοποιούν. Το ελληνικό κράτος έχει θεσμούς που πρέπει να παρέμβουν”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Αποχωρούν οι χορηγοί

Μετά τη δημόσια κατακραυγή στα social media, τις αναρτήσεις επωνύμων, το κίνημα #cancelbigbrothergr αλλά και την παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα, ήρθε η σειρά των χορηγών του ριάλιτι να πάρουν θέση.

Και ιδού οι δύο πρώτοι που δήλωσαν με ανακοινώσεις τους δημόσια ότι αποσύρουν τις χορηγίες τους εξαιτίας των δηλώσεων του παίκτη.

“Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι “γυναικοκρατούμενο”. Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης” αναφέρει η Rigas Furniture.

ρήγας

“Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν” αναφέρει η εταρεία στρωμάτων Candia.

κάντια

Με δήλωσή τους αποχωρούν και τα φυτώρια Doctor Plant. “Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε το ελάχιστο,που είναι η αποπομπή του παίχτη μετα το αχαρακτήριστο και σοκαριστικό σχόλιο που έκανε και φυσικά μία δημόσια συγνώμη απο το σταθμό! Είναι φυσικό επόμενο να διακοπεί η περαιτέρω συνεργασία! Γνωρίζοντας το ήθος και τις αξίες τους, θεωρούμε βέβαιο,οτι το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι χορηγοί που μας στήριξαν σε αυτό το project (Φυτώρια Αντεμισάρη-pandasports-Γράστις-Lechuza) Οποτε είναι δεδομένη η απόσυρσή τους ταυτόχρονα με τη δική μας!” έγραψαν στο Facebook.

doctor plant

Η ανάρτηση του Χάρη Βαρθακούρη

Μετά τον αποκλεισμό του παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο παρουσιαστής του ριάλιτι Χάρης Βαρθακούρης αποφάσισε να “λύσει” τη σιωπή του και να μιλήσει επί του θέματος. Με μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο παρουσιαστής του ριάλιτι ανέφερε πως καταδικάζει τέτοιου είδους δηλώσεις και συμπεριφορές σαν αυτή που είδαμε στο βίντεο της Κυριακής, ενώ δήλωσε πως αντέδρασε κατευθείαν όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό.

“Έχω λάβει από το απόγευμα εκατοντάδες μηνύματα. Τα περισσότερα καταδίκαζαν κυρίως τη ΔΗΜΟΣΙΑ σιωπή μου. Με το που πληροφορήθηκα το περιστατικό, εξέφρασα επιτόπου την άποψη μου και ζήτησα την αποχώρηση του. Δεν είναι στο χέρι μου όμως. Υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός που πρέπει να κινηθεί και να γίνουν κάποιες διαδικασίες. Εκεί οφείλεται η όποια καθυστέρηση σε αυτό που θεωρείται αυτονόητο και αυτό που τελικά συνέβη.

Περίμενα να τον δω να αποχωρεί για να λύσω αυτή τη σιωπή μου.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ νοήμων άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται ότι καταδικάζω με κάθε τρόπο λόγια και, εν γένει, συμπεριφορές σαν αυτή που είδαμε όλοι στο βίντεο.

Μεγαλώνουμε με τη γυναίκα μου δύο κόρες για τις οποίες δίνουμε τη ζωή μας, παρόλο που πολλοί βιαστήκατε να μας αποκαλέσετε ακόμα και κακούς γονείς επειδή δεν σας απαντάμε τη στιγμή που θέλετε, την πρώτη ημέρα, δε, που θέλησα, μετά από μεγάλο διάστημα προσωπικής κούρασης και άγχους, να χαρώ την οικογένειά μου!

Δεν μπορώ να απολογηθώ για λόγια και πράξεις άλλων, το μόνο που μπορώ κάνω είναι να απολογηθώ για την αργοπορημένη, από πλευράς μου, δημόσια αντίδραση και ανταπόκριση.

Θα σας παρακαλούσα να μην σχολιάσετε με ύβρεις για οτιδήποτε & οποιονδήποτε. Δεν ζητάω κάτι δύσκολο θεωρώ”.

Η ανάρτηση του Χάρη Βαρθακούρη

 

Έχω λάβει από το απόγευμα εκατοντάδες μηνύματα.
Τα περισσότερα καταδίκαζαν κυρίως τη ΔΗΜΟΣΙΑ σιωπή μου.

Με το που πληροφορήθηκα το περιστατικό, εξέφρασα επιτόπου την άποψη μου και ζήτησα την αποχώρηση του. Δεν είναι στο χέρι μου όμως. Υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός που πρέπει να κινηθεί και να γίνουν κάποιες διαδικασίες. Εκεί οφείλεται η όποια καθυστέρηση σε αυτό που θεωρείται αυτονόητο και αυτό που τελικά συνέβη.
Περίμενα να τον δω να αποχωρεί για να λύσω αυτή τη σιωπή μου.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ νοήμων άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται ότι καταδικάζω με κάθε τρόπο λόγια και, εν γένει, συμπεριφορές σαν αυτή που είδαμε όλοι στο βίντεο.

Μεγαλώνουμε με τη γυναίκα μου δύο κόρες για τις οποίες δίνουμε τη ζωή μας, παρόλο που πολλοί βιαστήκατε να μας αποκαλέσετε ακόμα και κακούς γονείς επειδή δεν σας απαντάμε τη στιγμή που θέλετε , την πρώτη ημέρα, δε, που θέλησα, μετά απο μεγάλο διάστημα προσωπικής κούρασης και άγχους, να χαρώ την οικογένειά μου!
Δεν μπορώ να απολογηθώ για λόγια και πράξεις άλλων,
το μόνο που μπορώ κάνω είναι να απολογηθώ για την αργοπορημένη, από πλευράς μου, δημόσια αντίδραση και ανταπόκριση.

Θα σας παρακαλούσα να μην σχολιάσετε με ύβρεις για οτιδήποτε & οποιονδήποτε.
Δεν ζητάω κάτι δύσκολο θεωρώ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "BIG BROTHER"

 
 

 

1,5 χιλ.

236 σχόλια

13 κοινοποιήσεις

 

 

 

 

 

Facebook Comments