Κουμουτσάκος προς Ακάρ: «Όταν δεν είσαι καλεσμένος στο τραπέζι, μάλλον είσαι στο πιάτο»

3 λεπτά ανάγνωση
12 Σεπτεμβρίου 2020

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με ανάρτηση του, απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι «για να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αρκεί να σωπάσουν κάποιοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλώς, να σωπάσουν. Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν».

Συνέστησε, δε, στην Ελλάδα να σωπάσει, «για να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας ήρθαν μία ημέρα μετά την ομόθυμη καταδίκη της συμπεριφοράς της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο από τη MED7 και λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η NAVTEΧ για το «Oruc Reis», την οποία αναμένεται να ανανεώσει η Τουρκία.

Η απάντηση του Γ. Κουμουτσάκου

Έτσι λοιπόν, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ως εξής:

Μετά την Κορσική καλό θα είναι να θυμάται ο κ. Ακάρ ότι: «Όταν δεν είσαι καλεσμένος στο τραπέζι, μάλλον είσαι στο πιάτο.»

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.