Γεμίζουν μέρα με την ημέρα τα κρεβάτια στις κλινικές Covid στα νοσοκομεία της Αττικής. Ήδη περίπου το 60% των κλινών έχουν καλυφθεί. Περισσότεροι από 500 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αθήνας. 349 σε κλινικές με ήπια συμπτώματα και 162 πιο σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με το In.gr, την μεγαλύτερη πίεση δέχονται τα νοσοκομεία αναφοράς. Ευαγγελισμός και Σωτηρία βρίσκονται στο κόκκινο. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, 18 άτομα στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ πλήρης είναι και η μονάδα στο Σωτηρία με 12 ασθενείς να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Ο μόνος σύμμαχος είναι ο καλός καιρός, που γρήγορα όμως μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός, προκαλώντας «έμφραγμα» στα νοσοκομεία. Η πτώση της θερμοκρασίας και η παρουσία της γρίπης θα φέρουν πολύ σύντομα τα νοσοκομεία στα όρια τους.

Δεκάδες είναι και οι κλήσεις που δέχεται το ΕΚΑΒ. Καθημερινά από τα 500 περίπου περιστατικά που διακομίζονται στα νοσοκομεία τα 50-60 αφορούν σε ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές νοσούν καθημερινά και συνάδελφοί τους μπαίνουν σε καραντίνα. Μέσα σε ένα μήνα 172 υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί με 105 από αυτούς να είναι ασυμπτωματικοί. Μέσα σε λίγες ώρες ένας γιατρός βρέθηκε θετικός στον Ευαγγελισμό και μια νοσηλεύτρια στην καρδιολογική μονάδα στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ εργαζόμενη από το Θριάσιο νοσηλεύεται με σοβαρά συμπτώματα.

Άλλοι δύο συνάδερφοί της έχουν νοσήσει και 7 βρίσκονται σε καραντίνα.

Facebook Comments