Στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες γειτονιές για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού σχεδιάζουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το lockdown.

Η Αττική, όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, είναι ένα βήμα από το lockdown.

«Η Αττική βρίσκεται στον λεγόμενο «πορτοκαλί συναγερμό». Δηλαδή ένα βήμα πριν τον «κόκκινο». Ελπίζουμε να επιδράσουν τα μέτρα που πήραμε πριν από μερικές μέρες ούτως ώστε να μην φθάσουμε στο «κόκκινο». Αν ο κάθε πολίτης κάνει το σωστό, δεν θα πάμε στο «κόκκινο» για να μην χρειαστεί να πάρουμε τα καταστροφικά μέτρα για την οικονομία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η λήψη μέτρων που θα αποβλέπουν στη μείωση της μεταδοτικότητας ανάμεσα σε συγκεκριμένες ομάδες είναι επιτακτική. Χθες καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα μέχρι σήμερα, 453.

Η Μαδρίτη πρόσφατα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, έλαβε μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές. Μπήκε στην ουσία σε ένα μερικό Lockdown προκειμένου να αποφύγει το καθολικό lockdown σε ολόκληρη πόλη. Οι Ισπανοί επέβαλαν απαγόρευση ή περιορισμό της πρόσβασης σε πάρκα και δημόσιους χώρους, εκεί όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης δικαιολόγηση στις μετακινήσεις των πολιτών σε συγκεκριμένες συνοικίες, ώστε οι περιττές μετακινήσεις να μειωθούν. Στην Αθήνα ο προβληματισμός των υγειονομικών και επιστημονικών αρχών εστιάζει σε μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Facebook Comments