Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη τριμερής τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, του Σαρλ Μισέλ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και «τονίστηκε πως η Ελλάδα και η Τουρκία είναι έτοιμες για την έναρξη διερευνητικών επαφών». Τις δηλώσεις της τουρκικής προεδρίας αναμετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αλλά το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Επικοινωνιών, κατά την τριμερή συνομιλία συμφωνήθηκε να γίνουν βήματα προς την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τον Τούρκο πρόεδρο να σημειώνει πως οι ενέργειες της Αθήνας θα καθορίσουν την πρόοδο των συζητήσεων.

Νωρίτερα:

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη τριμερής τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, του Σαρλ Μισέλ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και «τονίστηκε πως η Ελλάδα και η Τουρκία είναι έτοιμες για την έναρξη διερευνητικών επαφών».

Τις δηλώσεις της τουρκικής προεδρίας αναμετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αλλά το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Facebook Comments