Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε επιβαρυντικά στοιχεία κατά του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, τα οποία σχετίζονται με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος και συμμετείχε στο διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας αποκαλύπτει ότι με παρέμβαση Παππά μετείχε στο διαγωνισμό λόγω των στενών σχέσεων εμπιστοσύνης και του αριστερού του παρελθόντος, ώστε να αποκτηθεί άδεια για κανάλι, το οποίο θα ελέγχονταν από την τότε κυβέρνηση.

«Μου ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου και αντιστρόφως να τους “δανείσω” το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό μου όνομα και μόνο και να μπω “μπροστινός” για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους….».

Ο επιχειρηματίας στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, στον οποίο αποδίδει το σχέδιο άλωσης του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ αφήνει αιχμές και για άλλα κυβερνητικά στελέχη της εποχής εκείνης, κάνοντας λόγο και για το οικονομικό παρασκήνιο της συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Έπειτα από τις αποκαλυπτικές περιγραφές του Χρήστου Καλογρίτσα και τα επιβαρυντικά στοιχεία κατά του πρώην υπουργού, η εν λόγω υπόθεση σύντομα θα οδηγηθεί στη Βουλή, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Καλογρίτσας:

– Αναφέρεται και σε άλλα στελέχη του Μαξίμου με τα οποία συνομιλούσε

– Λέει πως τον πρόδωσαν για να μην διαταράξουν τη σχέση με τους Χούρι

– Αποκαλεί “συνεταίρους” White House και Χούρι

– Επιβεβαιώνει πως με παρότρυνση αυτών των στελεχών και του Νίκου Παππά, συναντήθηκε και ζήτησε χρήματα από Μαρινάκη και Κοντομηνά

– Αναφέρεται στον Κυπριακό λογαριασμό που περιγράφει ο Χούρι σε μειλ του και γνωρίζουν  οι  “Επικεφαλής, ο Λευκός Οίκος  και η White  Porscha”

– Αποκαλύπτει πως το Μαξίμου ήδη είχε φτιάξει ομάδες εργασίας από (προφανώς) δημοσιογράφους για να στελεχώσει το νέο κανάλι.

– Επιβεβαιώνει πως με παρότρυνση του Νίκου Παππά, όταν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός έδωσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ των Χούρι “για να ανοίξει  το  έντυπο Documento”. 

Facebook Comments