ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο στήριγμα του Κυριάκου

MarketNews

ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο στήριγμα του Κυριάκου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Δεν είναι μυστικό ότι η κυβέρνηση περνά μια δύσκολη καμπή: η διαχείριση του κορονοϊού δεν πάει εξαιρετικά καλά παρά τη σταθεροποίηση των αριθμών, τμήματα στα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και διάφοροι μαθητές έχουν βρει ευκαιρία για κατάληψη. Και υπάρχουν και άλλες δοκιμασίες, με τον χειμώνα που έρχεται να είναι ιδιαίτερα ζόρικος. 

Την ώρα, όμως, που η κυβέρνηση ζορίζεται, διατηρεί ακέραιο το πολιτικό της κεφάλαιο γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να παίζει μουσικές καρέκλες με τις εσωκομματικές τοποθετήσεις και να βγαίνει λίγο περισσότερο από το γραφείο του, αλλά ελάχιστοι ακούνε τον λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό φαίνεται και από την αποτίμηση των εξαγγελιών του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, με σχεδόν 1/3 ερωτηθέντες (Pulse για τον ΣΚΑΪ) να μην έχει άποψη, γιατί προφανώς δεν άκουσε. 

Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς οι εσωκομματικές ταραχές πάνε και έρχονται. Από τη μία η Τζάκρη που θυμήθηκε το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, ο Τσακαλώτος που αποφάσισε να καρφώσει τον Τσίπρα, ο Πολάκης που βγήκε ως σωματοφύλακας, η Ζαννέτ Τσίπρα που πετάχτηκε να θυμίσει στους συντρόφους της τη «γραμμή» και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που αποφάσισε αίφνης να δημιουργήσει ένα πειθαρχικό όργανο για όσους «φαλτσάρουν» στον δημόσιο λόγο τους. 

Αυτή είναι και η ευτυχής συγκυρία για τον Μητσοτάκη: αναμετράται μόνο με τον εαυτό του, διότι, ουσιαστικά, δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση. Και αυτό είναι κακό για τη χώρα. 

 

Ο εξ απορρήτων