Συνάντηση Δένδια-Πομπέο τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

MarketNews

Συνάντηση Δένδια-Πομπέο τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Οι συζητήσεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, θα επικεντρωθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο θα επισκεφτεί την Ελλάδα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί τόσο την Αθήνα όσο και την Κρήτη και συγκεκριμένα τη βάση της Σούδας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης και των επαφών του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η προσδοκία για την επίσκεψη Πομπέο είναι η στήριξη των ελληνικών θέσεων σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν και τα ζητήματα της διμερούς αμυντικής-στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.