Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ στην Αττική αν ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση
ΣΚΑΪ Τετάρτη, 30 Σεπ '20

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν γρίπη και κορονοϊό», είπε η κα Παγώνη και πρόσθεσε ότι έχουμε ακόμα μια εβδομάδα περιθώριο να σταθεροποιηθούν τα πράγματα. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να επιβληθεί υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους.
Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων από τον κορονοϊό μας έχει ανησυχήσει πολύ, είπε στον ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος των νοσοκομειακών Αθήνας – Πειραιά. Η Αττική έχει το πρόβλημα και η υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρος έχει αργήσει, είπε χαρακτηριστικά.
Είπε ακόμα ότι δεν είναι εύκολο να επιβάλλεις αυτό το μέτρο και πρόσθεσε ότι την ανησυχεί ο συνωστισμός στις πλατείες, χωρίς μάσκας και αποστάσεις.
Για την κατάσταση με τα κρούσματα είπε ότι έχουμε περιθώριο μιας εβδομάδας για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Στα μέσα Οκτωβρίου αρχίζουν οι ιώσεις και θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Σε αυτό το δεκαήμερο πρέπει να μπουν μάσκες παντού!
Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε ακόμα ότι είναι αναπόφευκτα τα τοπικά lockdown στην Αττική και μάλιστα προέβλεψε ότι αν χρειαστεί από τις 8 το βράδυ θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η κα Παγώνη είπε ακόμα ότι αν πάτε και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το βράδυ γίνεται χαμός. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι αν δεν φοράμε μάσκα παντού θα έχουμε πρόβλημα.