Γκάζια Μητσοτάκη σε υπουργούς προς γνώσιν…

MarketNews

Γκάζια Μητσοτάκη σε υπουργούς προς γνώσιν…, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η αλήθεια είναι πως το κακό είχε παραγίνει το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την ιστορία με τις μάσκες. Κατά την οποία, για να λέμε την αλήθεια, ένα καλό ξεκίνησε να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι και έμπλεξαν τα…πόδια τους και μπλέχτηκαν μεταξύ τους. 

Αποτέλεσμα; Ενώ τα υπουργεία ακόμα τρώγονται μεταξύ τους για τις μάσκες και τις σωστές διαστάσεις, οι οποίες δόθηκαν προχθές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη στο υπουργικό συμβούλιο και έβγαλε στη σέντρα, αλλά με κομψό τρόπο, όσους το προηγούμενο διάστημα έχουν μπει στη λογική των αλληλοκατηγοριών και των καρφιών στα παρασκήνια. 

Ακριβώς όπως το είπε ο πρωθυπουργός: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα». Και όποιος κατάλαβε. 

Για να καταλάβετε κι εσείς, επί εβδομάδες διάφορα υπουργεία σφάζονται μεταξύ τους. Το Εσωτερικών διακινούσε ακόμα και non paper λέγοντας ότι αμιγώς αρμόδια ως προς τις διαστάσεις ήταν η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας. Το Υγείας αναρωτιόταν γιατί η ΚΕΔΕ που έκανε τον διαγωνισμό δεν έκανε έλεγχο στο προϊόν που παρέλαβε. Και όλοι μαζί έδειχναν και το Παιδείας, το οποίο έμπαινε στη συνέχεια σε θέση άμυνας. Όλο αυτό το γαϊτανάκι, δε, συνεχιζόταν μέχρι προχθές, όσο δηλαδή και το φιάσκο με τις λάθος διαστάσεις. 

 

Ο εξ απορρήτων