Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο θα συνεχίσει την Παρασκευή στις 11 το πρωί, όταν και θα συζητηθούν εκ νέου τα ελαφρυντικά και επίσης θα γίνουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων του κατηγορούμενων βουλευτών.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου άλλαξε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών.

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αναγνώριση επιμέρους ελαφρυντικού στους βουλευτές και οι υπόλοιποι δικηγόροι των πρώην βουλευτών καθώς και δικηγόροι άλλων καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού.

Νωρίτερα:

Η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου άλλαξε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών μετά την δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, προτείνοντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου ( όπως οριζόταν με τον παλιό Ποινικό Κώδικα που άλλαξε τον Ιούνιο του 2019) για τους εξής κατηγορούμενους:

– Όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα

– Όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες όπως δολοφονία Φύσσα και λοιπά.

Αρχικά η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο για τους στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο. Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών.

Η εισαγγελέας υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

Νωρίτερα:

«Όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικού στην συντριπτική πλειοψηφία των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είπε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό στο σύνολο σχεδόν των κατηγορουμένων με μόνη εξαίρεση τρεις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι έχουν έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε για τους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο, να τους αναγνωριστεί ένα επιμέρους ελαφρυντικό του προισχύοντος ποινικού κώδικα που αφορά τη μη καταδίκη τους για άλλο κακούργημα.

Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών. Η εισαγγελέας είπε: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

Facebook Comments