Ευρωζώνη: Στα €14,7 δισ. το εμπορικό πλεόνασμα τον Αύγουστο

MarketNews

Ευρωζώνη: Στα €14,7 δισ. το εμπορικό πλεόνασμα τον Αύγουστο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι εξαγωγές από την ευρωζώνη και οι εισαγωγές στην ευρωζώνη αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο τον Αύγουστο, αλλά με αργό ρυθμό, γεγονός που άφησε τις εμπορικές ροές πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο προ κορονοϊού.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε πως οι εξαγωγές της ευρωζώνης προς τον υπόλοιπο κόσμο υπερέβησαν τις εισαγωγές κατά 14,7 δισ. Ευρώ τον Αύγουστο, υψηλότερα από τα 14,4 δισ. Ευρώ τον Αύγουστο του 2019.

Οι προσαρμοσμένες εξαγωγές, αυξήθηκαν κατά 2% έναντι του Ιουλίου, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,5%.

Παρά τις αυξήσεις στους τρεις προηγούμενους μήνες, οι εξαγωγές είναι χαμηλότερα 11% από το επίπεδο Φεβρουαρίου και οι εισαγωγές χαμηλότερα 10,3%.

Αναφορικά με το σύνολο της ΕΕ, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι οι εξαγωγές σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ινδία μειώθηκαν σημαντικά στο οκτάμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέστησαν την μεγαλύτερη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας κατά το τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο.