Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα μετά την ανοιχτή πρόσκληση Καραμανλή

MarketNews

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα μετά την ανοιχτή πρόσκληση Καραμανλή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το δοκιμαστικό δρομολόγιο στην Αθήνα πραγματοποίησε σήμερα το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της εταιρείας Yutong και θα εκτελεί δρομολόγιο με την εξής διαδρομή σε καθημερινή βάση: Ομόνοια, Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Συγγρού, Αγ. Φωτεινή, Κολυμβητήριο, Άγαλμα Λόρδου Βύρωνα, Σύνταγμα, Ακαδημία, Rex, Ομόνοια.

ILEKTRIKO
 
ILEKTRIKO

Το λεωφορείο μήκους 12 μέτρων, είναι χαμηλού δαπέδου με 3 διπλές θύρες και μπαταρία χωρητικότητας 350 kWh η οποία μπορεί να φορτιστεί με ταχεία ή βραδεία φόρτιση. Διαθέτει κινητήρα ισχύος 350kw και ροπής 1200 Νm, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA (Hill Start Assist), εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ενώ διαθέτει ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

ILEKTRIKO
 
ILEKTRIKO

Είναι εξοπλισμένο με γυάλινα παράθυρα ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία, με ισχυρό κλιματισμό και με το ευφυές σύστημα τηλεματικής της Yutong που ενημερώνει για τις συνθήκες του λεωφορείου σε πραγματικό χρόνο βοηθώντας στην καλύτερη διαχείριση του, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην βελτίωση της ασφάλειας.

Το λεωφορείο είναι άνετο και εργονομικό για οδηγούς και επιβάτες. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει λειτουργική καμπίνα οδηγού με εργονομικό κάθισμα ενώ για τους επιβάτες υπάρχουν θύρες φόρτισης USB σε διάφορα σημεία του λεωφορείου οι οποίες τους παρέχουν την δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λεωφορείο.

ILEKTRIKO

Η κινεζική Yutong, ο μεγαλύτερος προμηθευτής λεωφορείων στον κόσμο και κορυφαίος πάροχος λύσεων οδικών μεταφορών, ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διαθέτει στον ΟΣΥ ένα ηλεκτρικό λεωφορείο για δοκιμαστική λειτουργία στο δίκτυο Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας για περίοδο δύο 2 μηνών.