Με τη χθεσινή λίστα του ΕΟΔΥ να αριθμεί 865 κρούσματα, δεν χρειάζεται πολλή φιλοσοφία: τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής πρέπει να ενισχυθούν. Και αυτό δεν είναι πλέον θέμα εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αλλά θέμα πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη της κατάστασης. Βεβαίως, δεν είναι εκτός ελέγχου, αν δει κανείς τους αριθμούς των διασωληνώσεων και των θανάτων. Αλλά απαιτούνται επιπρόσθετα μέτρα στις «πορτοκαλί» περιοχές, στις οποίες, αν συνεχιστεί η κατάσταση, η μετάβαση στο «κόκκινο» θα είναι ταχεία. 

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθόλου ένα νέο τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα, με τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 05:00 να είναι οι βασικές επιλογές για τις «πορτοκαλί» περιοχές. Το σκεπτικό, σαφές: αν τα μέτρα αυτά τηρηθούν και κοπούν οι περιττοί συνωστισμοί, τότε μπορεί να επέλθει η σταθεροποίηση και προοδευτικά η κάμψη των αριθμών. Σε αντίθετη περίπτωση, οι μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας θα φλερτάρουν με την άβυσσο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει ότι δεν δυσκολεύεται μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις. Και επειδή δεν πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο αυτές τις μέρες να δούμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, καλό θα είναι να τις πάρει άμεσα. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments