Την τελική απόφασή του επί των ποινών ανακοίνωσε το δικαστήριο. Στη φυλακή όλη η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής – Μόνο 5 πρώην βουλευτές εκτός φυλακής. Αναστολή μόνο σε 12 από τους 51 καταδικασθέντες

Πιο συγκεκριμένα, ολο το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί στη φυλακή, αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 κατηγορούμενους. (Αναστολή σε Σκάλκο, Δήμου, Μαρία, Παπαδόπουλο, Αντωνακόπουλο, Καστρινό, Δασκαλάκη, Αρβανίτη, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Ζαρούλια, Κουκούτση).

Την ίδια ποινή επεφύλαξε το δικαστήριο στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Αντίθετα με βάση την απόφαση για 12  η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγη ώρα θα γνωρίζουν τους όρους που θα τους επιβληθούν μέχρι το Εφετείο. Μτεαξύ αυτών οι πρώην βουλευτές Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας Ζαρούλια, Μπούκουρας και Κουκούτσης.

Σε όσους κατηγορούμενους αποφασίστηκε αναστολή, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και η υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. 

Απέρριψε η Έδρα το αίτημα Κασιδιάρη

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος του Ηλία Κασιδιάρη να κληθεί στη δίκη για την Χρυσή Αυγή στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά ο οποίος φέρεται να μίλησε τηλεφωνικά με χρυσαυγίτη, που λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά. Όπως είπε, στο στάδιο αυτό το δικαστήριο δεν μπορεί να το εξετάσει. Τ

Η Εισαγγελέας ζήτησε “Να γίνει δεκτό το αίτημα του Λαγού και να αναγνωστούν τα βουλεύματα που σχετίζονται με τους περιοριστικούς του όρους”.

Περισσότερα σε λίγο

Facebook Comments