Σοκάρει η φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε από την ομάδα των τραμπούκων που πραγματοποίησε την καταδρομική επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία ένας άνδρας τον κρατά και ένας άλλος του περνά την πινακίδα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις», στον λαιμό όπως στους αντιφρονούντες. Η όψη του πρύτανη είναι ενδεικτική της κατάστασης και της ψυχολογικής πίεσης που βιώνει στην προσπάθεια της ομάδας να τον εξευτελίσουν.

Η φωτογραφία, η οποία συνοδεύεται από μακροσκελές κείμενο δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Μεταξύ άλλων γράφουν: «Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις. Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την “ακαδημαϊκή αυθεντία” του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται σε ύποπτες αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων σε οργανισμούς και εταιρίες για αμισθί παροχή πνευματικής εργασίας που συνεπάγεται την εκμετάλλευση φοιτητών/τριων που ασκούν την πρακτική τους.»

Επίθεση άνευ προηγουμένου στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Επίθεση στα γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη, στις 11 το πρωί ομάδα 15 περίπου ατόμων διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Έγραψαν με κόκκινη μπογιά στους τοίχους συνθήματα όπως «αλληλεγγύη στις καταλήψεις», διέλυσαν όλα τα έπιπλα τους γραφείου και άδειασαν έναν πυροσβεστήρα πριν εξαφανιστούν.

Facebook Comments