Κομισιόν: Στο 4,2% υποβαθμίζει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2021

MarketNews

Κομισιόν: Στο 4,2% υποβαθμίζει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2021, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το 2021 θα ανακάμψει η οικονομία της Ευρωζώνης από την άνευ προηγουμένου ύφεση της φετινής χρονιάς, αλλά η ανάκαμψη θα είναι μικρότερη από αυτή που αναμενόταν, λόγω του δεύτερου κύματος μολύνσεων κορωνοϊού, σημειώνει στις προβλέψεις της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Κομισιόν μειώνει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της επόμενης χρονιάς στο 4,2% από 6,1% που προέβλεπε τον Ιούλιο, ενώ εκτιμά ότι θα υπάρξει 3,0% ανάπτυξη το 2022, μετά την ύφεση κατά 7,8% φέτος.

Η Κομισιόν αναμένει πως η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, λόγω των νέων περιορισμών για τη συγκράτηση της πανδημίας κορωνοϊού.

Η Ιρλανδία, η Γαλλία και το Βέλγιο θα δεχθούν το μεγαλύτερο χτύπημα, με την ιρλανδική οικονομία να συρρικνώνεται κατά 1,1% σε τριμηνιαία βάση, τη Γαλλία κατά 1,0% και το Βέλγιο κατά 0,7%.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, η γερμανική, αναμένεται ωστόσο να τα πάει καλύτερα, καταγράφοντας τριμηνιαία ανάπτυξη κατά 0,6%.