Μέσα στο Νοέμβριο ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις του ΔΕΔΔΗΕ, της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα και της ΛΑΡΚΟ, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στο ενεργειακό συνέδριο του energypress.

Παράλληλα, ανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα δημοσιευθεί ο Οδηγός του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ καθώς και ότι η κυβερνητική παρέμβαση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα γίνει πολύ σύντομα.

Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός ανέφερε ότι στο διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου θα εκδοθούν οι αποφάσεις της ΡΑΕ για τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ ως το 2024, που είναι ρυθμιζόμενα, και θα ακολουθήσει το market test με στόχο η ιδιωτικοποίηση να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός θα αφορά το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ με αυξημένα δικαιώματα για το μέτοχο μειοψηφίας.


Μέσα στο Νοέμβριο επίσης θα εκδοθεί η απόφαση της ΡΑΕ για το πλαίσιο τιμολόγησης της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα προκειμένου να “τρέξει” στη συνέχεια η διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ.

Facebook Comments