Έλλειμμα €499 εκατ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο του 2020

MarketNews

Έλλειμμα €499 εκατ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο του 2020, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Έλλειμμα ύψους 499 εκατ. ευρώ, παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο του 2020, έναντι πλεονάσματος 914 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2019, λόγω της σημαντικής επιδείνωσης του ισοζυγίου υπηρεσιών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς μόνο από τη βελτίωση που παρουσίασαν τα ισοζύγια αγαθών, πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων. 

Η μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών κατά 498 εκατ. ευρώ σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2019 οφείλεται ως επί το πλείστον στην αντιστροφή του ελλείμματος του ισοζυγίου καυσίμων, η οποία συνδέεται με την πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Μικρή βελτίωση σημείωσε και το ισοζύγιο αγαθών χωρίς καύσιμα. Σημειώνεται ότι οι συνολικές εξαγωγές αγαθών κατέγραψαν μείωση κατά 11,7% σε τρέχουσες τιμές (σε σταθερές τιμές αυξήθηκαν κατά 7,4%), ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές μειώθηκαν κατά 17,4% σε τρέχουσες τιμές (-6,8% σε σταθερές τιμές).