Παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης το 64% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ όπως καταγράφεται μόλις το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο.

Οσον αφορά την πίεση στο ΕΣΥ τo 56% εκτιμά πως θα αντέξει μέχρι να βγουν τα εμβόλια ενώ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας θεωρούν ότι ευθύνεται ο τουρισμός, η απειθαρχία και ο συνωστισμός στα ΜΜΕ.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, “ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί”, υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα. Σχετικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που λαμβάνονται, το 76% δηλώνει ότι παρηγορείται και ότι χρειάζεται κι άλλη οικονομική στήριξη για να νιώσει οικονομική βοήθεια.

Ακόμη, το 50% των Ελλήνων αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση.

 

προθεση

Η πρόθεση ψήφου

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά δηλαδή 15,9 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 3,6% το άλλο κόμμα. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

αποτελεσματικότητα

Τι απαντούν οι πολίτες για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Το 64% απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Το 33,2% απαντά πως είναι αποτελεσματικά.

Το 50% απαντά πως είμαστε μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες στο μέτωπο του κορωνοϊού, ενώ το 20,8% πώς είμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Το 24,1% απαντά πως είμαστε στην ίδια κατάσταση.

εσυ

Για την πίεση στο ΕΣΥ

To 56% εκτιμά πως το ΕΣΥ θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

συγκεντρ

Για τις δημόσιες συναθροίσεις εν μέσω πανδημίας

Το 67,9% απαντά πως διαφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων εν μέσω πανδημίας, όπως αυτή του Πολυτεχνείου. Το 27,6% συμφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

αξιολογηση

αιτιες

Για το δεύτερο κύμα

Το 48,4% απαντά πως για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

εμβολιο

Για εμβόλια και θεία κοινωνία

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για το εμβόλιο αφού μόλις το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ το 37,7% απαντά πως δεν θα το κάνει.

Το 67,7% απαντά πως η θεία κοινωνία μεταδίδει σίγουρα τον κορονοϊό, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται. Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

κοινωνια

Facebook Comments