Πέτσας: Δεν υπάρχει εισήγηση για lockdown «δύο ταχυτήτων»

MarketNews

Πέτσας: Δεν υπάρχει εισήγηση για lockdown «δύο ταχυτήτων», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Δεν υπάρχουν ακόμα σκέψεις στην κυβέρνηση για lockdown «δύο ταχυτήτων» μεταξύ των περιφερειών, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας πως δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο. «Δεν έχουμε κάποιου τέτοιου είδους εισήγηση από τους ειδικούς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, υπάρχει πρώτα ανάγκη να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο παντού στην επικράτεια. «Εάν δούμε και την επόμενη εβδομάδα ότι υπάρχουν εστίες διαφορετικές σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, αυτό θα μας το εισηγηθούν οι επιδημιολόγοι. Αλλά δεν είμαστε εκεί. Ούτε έχει εξεταστεί κάτι τέτοιο», σημείωσε.

Υπογραμμίζοντας πως δεν είναι εφικτό να είμαστε μονίμως σε καθεστώς lockdown «για πάρα πολλούς λόγους, κοινωνικούς, οικονομικούς και άλλους», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «είναι στο χέρι μας να ρίξουμε γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο».

Κρούοντας για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου που ενέχουν οι μεγάλες τοπικές γιορτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη», τόνισε ότι απαιτείται « έξτρα προσπάθεια», ενώ έκανα έκκλησε προς τους Θεσσαλονικείς «να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε επαφές έχουν με το ευρύτερο περιβάλλον τους» και να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί με την τήρηση των μέτρων.

Αναφέροντας πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη δεν είναι ανησυχητική αλλά σε υψηλά επίπεδα καθώς δεν πέφτει το επιδημιολογικό φορτίο τόσο γρήγορα, ο κ. Πέτσας έθεσε ως στόχο τον έλεγχο της διασποράς.